15 Nisan 2013 Pazartesi

Maça Doğru:Beşiktaş - Antalyaspor Karşılaşması 15 Nisan

BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde teknik direktör Samet Aybaba yönetiminde basına kapalı gerçekleştirilen idmanda, Siyah-Beyazlı futbolcular 5'e 2 pas çalışması ve kısa koşuların ardından karşılaşmanın taktiği üzerinde durdu. İdman şut çalışmasıyla tamamlandı.

Antrenmana tedavilerine devam edilen İsmail Köybaşı, Uğur Boral, Almeida ve İbrahim Toraman katılmadı, Niang ise takımdan ayrı çalıştı.
Siyah-Beyazlı takım, antrenmanın ardından tesislerde kampa girdi.
Beşiktaşta yeni yapılanma ile birlikte göreve getirilen ve yönetim tarafından oldukça güvenilip korunan Samet Aybaba için tehlike çanları çalmaya başladı. Uzun yıllar akıldan çıkmayacak olan Fenerbahçe galibiyetinden sonra büyük mutluluk yaşayan ve şampiyonluk için umutlanan taraftar Trabzon beraberliğiyle duraksadı, İnönüdeki Kasımpaşa hezimeti ile derin bir iç geçirdi, geçtiğimiz hafta yaşanan Bursaspor hezimeti ile de küplere bindi. Bu hafta ise takım ligde 10 maçtır galip geldiği Antalyaspor'u sahasında ağırlıyacak ve bu maçta alınacak muhtemel bir kötü sonuç Samet Aybaba'nın tahtını sallayacak desibelde seslerin yükselmesine sebep olacak.
Aslına bakarsanız Beşiktaş taraftarı bu yıl takıma yeterince sahip çıktı. Samet Aybaba'nın hocalığını beğenmeyenler bile FEDA senesi olması sebebi ile susup alkışa devam etti. Sonuçta Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe'nin neredeyse dörtte bir maliyeti ile kurulan bir takımdı ve bu takım geçici olarak olsada zirveyi gördü. Feda denilen bir sezonda şampiyonluğun bile hayal olmadığını taraftar anlamıştı. Ancak bu noktada Samet Aybaba'dan beklenen laf duyulmadı. "Hedefimiz Şampiyonluk". İki kelime yirmibir harf. Eğer zirveye oturduğun halde bu ifadeyi kullanmıyorsan ya sen büyük takım hocası değilsindir yada yönettiğin takımın büyük takım olduğunun farkında değilsindir. Ancak sürekli belirttiğim gibi bu yılın Feda yılı olması ve Samet hocanın Beşiktaş tarihinde önemli bir yeri olması sebebiyle kimse sesini yükseltmedi.
Şuanda taraftar ve kamuoyu'nun bu konu hakkındaki genel görüşü ise Samet Aybaba'nın Beşiktaşı çalıştıracak düzeyde bir teknik direktör olmadığıdır. Nitekim kariyerine baktığımızda anadolu kulüplerinde bile bir başarı yakalayamadığını görüyoruz. Buda insanların Samet Aybaba'ya olan güvenini azaltıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Popüler Yayınlar